top of page

מחלות המועברות במין

מדי יום, מיליוני א.נשים ברחבי העולם נדבקות ונדבקים במחלות מין שונות. כן, יחסי מין הם דבר מהנה ומחבר, אבל אם לא נזהרים, המגע הקרוב עלול להביא איתו גם דברים לא רצויים. 

מחלות מין מועברות מאדם אחד לשני דרך מגוון מגעים. הן לרוב מועברות במגע מיני וגינאלי, אנאלי או אוראלי. אך חלקן יכולות לעבור גם במגע אינטימי אחר, למשל התחככות, נשיקות וכדומה.

לא לכל מחלת מין יש תסמינים שניתן להבחין בהם ועל כן יכול להיות שיש למישהו או מישהי מחלת מין והם לא יודעים על זה. יתרה מזאת, לעיתים יופיעו תסמינים שייעלמו לאחר זמן קצר, אך למרות שהם עברו המחלה נשארת. לכן חשוב לבצע בדיקות לגילוי מחלות מין במידה ויש חשש ספציפי, אך גם כחלק משגרת החיים המיניים שלנו.

ישנן מחלות מין שניתן לטפל בהן עד ריפוי מוחלט וישנן מחלות מין שנשארות כרוניות בטיפול תרופתי. עם זאת, ישנן מחלות מין שללא טיפול מתאים יכולות לגרום לנזקים פיזיים קשים עד לכדי מוות.

ישנן דרכים שונות למניעת הדבקה במחלות מין- מין מוגן, חיסונים, נטילת טיפול תרופתי מונע וכדומה. עם זאת ישנן מחלות שלא ניתן למנוע ולכן יש חשיבות גבוהה לביצוע בדיקות לגילוי מחלות מין כחלק מהשגרה.

בלה, מה יש לי?

בלה מעדיפה תמיד להיות אופטימית, אבל הפעם התשובה לשאלה הזו אמורה להגיע מהמרפאה שלך. בגלל שאני יודעת שיצר הסקרנות שלך הוא כרגע זה שקובע, דאגתי לסכם לך את כל המידע החשוב לגבי כל מחלה. לחיצה על שם המחלה תציג לך את המידע המלא, כולל דרכי ההדבקה ואפשרויות המניעה והטיפול.

זיבה

אם מופיעים אחד או כמה מהתסמינים הבאים יכול להיות שמדובר בהתייצגות של מחלת מין:

- הפרשות מהפין (מהשופכה)

- כאבים בעת הטלת שתן

- כיבים באזור איברי המין (כואבים או לא כואבים)

- פריחה (בייחוד בכפות הידיים, על הגב או בטן)

- נפיחות של בלוטות לימפה

- כשמפי טבעת יש הפרשות, דימומים, כאבים בעת יציאות, כאבים בזמן מין אנאליים (הכוונה לכאבים חדשים, לא מוכרים שלא היו לפני)

 

יש לציין שרבות ממחלות המין לא גורמות לתסמינים – כלומר אדם יכול להדבק במחלת מין בלי לדעת בכלל שיש לו אותה. הדבר יכול לגרום לסיבוכים עתידיים (בעיקר שקשורים לפריון) וגם להמשך הדבקה של אנשים אחרים (אם אותו אדם ממשיך לקיים יחסי מין לא מוגנים)


אז איך אפשר לדעת?

במידה וזיהית כי יש גורם סיכון אחד לפחות שאתה עונה עליו (למשל יש לך הרבה פרטנרים מיניים, או אתה מקיים יחסי מין ללא קונדום, מקיים יחסי מין תחת השפעת סמים) – אנחנו ממליצים לבצע בדיקות סקר למחלות מין (בשתן) ובדיקות דם לעגבת, HIV והפטיטיסים (HAV, HBV, HCV) כל 3-6 חודשים. ככה תשמור על ראש שקט, וגם הפרטנרים שלך...

מתי כדאי לפנות לרופא.ה?

בדיקות למחלות מין

גם אם עולה בך חשש שנדבקת במחלה המועברת במין, וגם אם סתם עבר זמן מאז נבדקת לאחרונה, אני אשמח לראות אותך באחד ממרכזי הבדיקות שלי. כל מה שאני מבקשת זה עשר דקות לשיחה קצרה עם אחד היועצים שלנו, דקירה קטנה בזרוע, ואפשר להמשיך הלאה.

bottom of page